درباره نشریه

دوفصلنامه علمی ـ ترویجی «فقه و حقوق خانواده» به عنوان یکی از پیشگامان مجلات علمی و پژوهشی دانشگاه ها در سال 1375، با شکل و محتوایی متفاوت با شکل فعلی، و متناسب با نیازها و اقتضای زمان، فعالیت خود را آغاز کرد، و در پی آن با هدف تکمیل رسالت علمی - ترویجی خود در سال 1389 در قطع و قالبی جدید به حیات خود ادامه داد. در طی سه دهه فعالیت علمی ـ پژوهشی با رایـزنی های متعدد با مسؤولان وقت دانشگاه، این مجـله به انعکاس دستاوردهای علمـی و پژوهشی استادان، پژوهشگران مرکز علمی در زمینه های مختلف علوم انسانی ـ اسلامی در حوزه پژوهش‌های مسأله محور، مقایسه‌ای و میان‌ رشته‌ای در گستره فقه و حقوق خانواده و در راستای پاسخ‌گویی به شبهات، چالش‌ها و نیازهای موجود جامعه کوشش می­کند زمینه مساعدی را برای عرضه مقالات تحقیقی اساتید و پژوهشگران به ویژه بانوان فراهم آورد.

سیر تطور علمی دوفصلنامه:

ـ دوره اول انتشار از شماره 1 تا شماره 23 شماره به صورت "ماهنامه صورت علمی ـ خبری ندای صادق" به درج مقاله در رشته­ های مختلف علوم انسانی پرداخت.

ـ دوره دوم از شماره 24 تا شماره 46؛ به صورت "ماهنامه ندای صادق "به نشر مقالات پژوهشی در حوزه فقه و حقوق اسلامی به نشریه­ای تخصصی تغییر یافت.

ـ دوره سوم از شماره 47 به یکی از زیر مجموعه­ های رشته فقه و حقوق اسلامی به منظور غنای هر چه بیشتر به صورت «دو فصلنامه» با نام «فقه و حقوق خانواده» منتشر می گردد.

تاکنون در راستای اولویت های پژوهشی دوفصلنامه، مقالاتی در حوزه " حقوق مالی و غیرمالی زنان در ازدواج"، "حقوق والدین"، " فقه و حقوق عمومی و خصوصی"، "دادرسی در امور خانواده"،  "کلیاتی در حقوق خانواده"، "حقوق عمومی"، "حقوق اطفال" و .... به چاپ رسیده است.

دوفصلنامه فقه و حقوق خانواده در سال 1389 بر اساس مصوبه ی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به جُرگه مجلات معتبر علمی ـ ترویجی کشور پیوست.

در حال حاضر این مجله با بیش از  سه دهه فعالیت توانسته است با دریافت سالانه بیش از 150 مقاله و انتشار منظم دو فصل یکبار ـ دستاوردهای علمی و پژوهشی محققان کشور را به نحو شایسته ایی در اختیار علاقه مندان به موضوع پژوهش قرار دهد و در پایگاه های داده یی معتبر کشور نمایه شود.

این نشریه تحت قانون بین المللی کپی رایت Creative Commons: BY می باشد.

* این نشریه از قوانین COPE (کمیته اخلاق در انتشار) پیروی می کند.

دوفصلنامه علمی فقه و حقوق خانواده مطابق با آیین نامه مصوب 1398؛ مقالات علمی ـ پژوهشی، علمی ـ ترویجی و مقالات کاربردی را منتشر می نماید.

به منظور دسترسی آسان و جهانی به آخرین یافته های پژوهشی، این نشریه به عنوان یک نشریه دسترسی- آزاد (OPEN ACCESS) پایه گذاری شده است. با این وجود، نشریه هیچ هزینه ای برای بررسی، پردازش، و انتشار مقالات علمی از نویسندگان و یا نهادها و سازمان های پژوهشی طلب نمی کند. تمام مراحل اشاره شده برای چاپ مقاله از سوی انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) - پردیس خواهران پشتیبانی مالی می شود.